Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Možná je potřeba si položit otázku, proč voliči pokukují po nových stranách, které slibují "novou" politiku. Není to třeba tím, že těmi "zaběhlými" se cítí podvedeni?

4 0
možnosti

Když se podíváte na volební listiny, bývá tam těch stran tak padesát. Buď zanecháme stávající systém nebo přejdeme na většinový systém, jak to mají v USA, VB. To by se asi stranám nelíbilo, protože by ubylo předsednických křesel. ;-D

Jinak jako správný pěšák se bijete za svou stranu. ODS by v současnosti pomohlo okleštění politické scény. Strany kolem 5% se zase bijí za zrušení současného systému, ať mají více poslanců pro sebe. Jenže preference se mění a i ODS může spadnout na 5%. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Problémem není počet stran, je to na delší debatu.

Například nám chybí seznam témat, o kterých se nesmí hlasovat.

Něco jako mají v USA prvních deset dodatků ústavy.

0 0
možnosti
Foto

Student gymnázia, kandidující do zastupitelstva kraje, varuje před lidmi kteří "nemají politické zkušenosti ani podporu voličů".

:-/

Jako vážně?

2 0
možnosti

Někde ty zkušenosti získat musí, ale je tu vidět mládí, které ví všechno nejlépe. ;-D

1 0
možnosti

Slušná slátanina. Jako nežádoucí stav popisujete levičácké rozhazování (s tím bych ještě souhlasil) a jako příčinu velké množství nových politických stran. Tyto dvě věci spolu ovšem nijak nesouvisí (facepalm).

1 0
možnosti
Foto

Nově vznikající strany /i Babišova vláda/ jsou důsledkem morálního rozvalu i programové a personální bezvýchodnosti dosavadních parlamentních stran, především ODS, ČSSD a KDU-ČSL. A bude tomu tak do té doby, dokud voliči nevymetou tyto politické zombie z parlamentu.

O mravnost a schopnosti nových stran a politiků se nebojte, Piráti jsou důkazem, že očista / v tomto případě levice/ funguje.

A pro úplnost, píše se "názorová křídla", ne "názorové".

1 0
možnosti
Foto

Piráti, to je snad ta nejhorší varianta. Jinak souhlas.

1 0
možnosti

Obávám se, že cílem tohoto stavu je zajistit nestabilitu ČR.

0 0
možnosti

Já preferuji většinový systém - vítěz bere všechno a má čtyři roky na to, aby ukázal, jestli to s předvolebními sliby myslel vážně.Nemůže se tak vymlouvat na koaliční partnery.V tomto systému by většina pidistran zanikla, a ty velké by měly větší snahu oslovovat co nejširší spektrum voličů.

2 0
možnosti
Foto

U nás už jednou tzv. vítěz vzal všechno a potíže z toho máme dodnes.

Většinový systém vyžaduje vyspělé voliče a slušné politiky. Ani jedno nemáme.

0 0
možnosti

Podle meho jste to vzal tak nejak od prostredka, zapomel jste si polozit zakladni otazku - Proc se tak deje? (a tech duvodu bude nekolik).

4 0
možnosti

Občané by se měli vyvarovat nových, neznámých "politických" subjektů, je třeba stavět na tradičních evropských stranách, nutit je při komunikaci k lepší činnosti, kultivovat je např. i přes kritiku v médiích, ale jak se říká, stále platí: poznané zlo je možná o něco menší zlo, anebo vybírej to menší zlo...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS